Закон і Бізнес


Вигнання біткоїна


№7 (1357) 17.02—23.02.2018
4980

Будь-які операції з криптовалютами в Таїланді опинилися під забороною. Згідно з постановою регулятора фінансові організації не зможуть купувати і продавати криптовалюту, обмінювати її і створювати платформи для торгівлі.


Крім того, заборонено надавати кредити на купівлю цифрових грошей і рекомендувати клієнтам використовувати криптовалюту як інвестиційний інструмент. Банк Таїланду пояснив уведені обмеження тим, що різні криптовалюти можуть бути використані на території країни з метою фінансування тероризму або відмивання грошей у тіньовому секторі економіки, повідомляє ТАСС.

Регулятор і раніше вказував на можливість протиправного використання криптовалют.

На початку цього року стало відомо, що Китай готується ввести заборону на майнінг криптовалюти. У цій країні зосереджено близько 70% усіх криптоферм, що пояснюється низькою ціною на електроенергію й великою кількістю підприємств, які виробляють комп’ютерне устаткування.

Крім того, попри відмову від повної заборони трейдингу криптовалют у Південній Кореї, яка є одним з основ-них майданчиків для торгівлі біткої-нами, влада цієї країни заборонила відкриття нових анонімних рахунків для криптовалютних гаманців, а регулятор фінансового ринку отримав право за необхідності у будь-який час переривати операції з переказу криптовалют.

На початку січня Центральний банк Ізраїлю заявив, що не визнає віртуальні «монети» валютою й не готовий розробляти механізм регулювання біткоїна й інших криптовалют. Згодом ізраїльський регулятор заборонив торги криптовалютами.

За даними сайту coin.dance, нині торгівля криптовалютами, зокрема біткоїном, дозволена в 99 з 246 країн і територій.