Закон і Бізнес


Вибори до ВРП

Європейці вітають кандидатуру Асоціації адмінсуддів на з’їзд суддів


Естер де Руідж Бестуурслід: Мені приємно, що делегатом від Асоціації адміністративних суддів є така активна та досвідчена суддя.

12.02.2018 16:59
8838

Член правління Міжнародної фундації «Судді для суддів» (Judges for Judges) Естер де Руідж Бестуурслід позитивно відреагувала на обрання судді Київського апеляційного адміністративного суду Оксани Епель делегатом на з’їзд суддів України для обрання членів Вищої Ради правосуддя, який відбудеться 5-6 березня. Про це вона заявила в ході другої міжнародної конференції «Зловживання правами у податкових правовідносинах», повідомляє «Юридична газета».


«Мені приємно, що делегатом від Асоціації адміністративних суддів є така активна та досвідчена суддя, яку ми добре знаємо з міжнародних заходів, які проводить Асоціація», – зазначила Естер.

За її словами, кандидат повинен «бути на часі» з тлумаченнями європейського законодавства. «Як кажуть у Нідерландах, такий кандидат має грати роль вівці, у якої є п’ять ніг. Тому що ця людина має стояти на перехресті між парламентом та юристами; розуміти реалії сьогодення і поточні новини чинного законодавства; усвідомлювати потреби суспільства», – зазначила Естер де Руідж Бестуурслід.

Суддя, віце-президент Асоціації податкових радників, віце-президент Всеукраїнської асоціації адміністративних суддів Наталія Блажівська зазначила про важливість того, щоб адміністративна юстиція була представлена на високому рівні.

«Ми, судді адміністративної юстиції, маємо великі очікування від цього з’їзду. Нам дуже приємно, що член Всеукраїнської Асоціації адміністративних суддів України Оксана Епель також виявила такий намір. Ми, звісно, підтримуємо нашого представника», – зазначила Наталія Блажівська.

В свою чергу суддя Київського апеляційного адміністративного суду Оксана Епель підтвердила делегування її особи на з’їзд суддів України та повідомила про подання своєї кандидатури для обрання членів ВРП з’їздом суддів.

«Рік тому мене надихнув  мій колектив і зараз підтримує рухатися вперед. Сьогодні почуття професійної та просто людської гідності не залишає місця байдужості до подій, які відбуваються в нашій країні. Суддівство завжди було вершиною правничої професії, тим фундаментом, на якому мають впевнено стояти верховенство права та основи демократії. А якщо фундамент слабкий, то і вся будівля похитнеться», – сказала Епель.

Оксана Епель вважає повернення «довіри суспільства та справжньої незалежності суддівської професії не просто важливим, а вкрай необхідним кроком. «І зробити  це мусимо у найкоротші строки», – резюмувала Епель.

Нагадаємо, 2 лютого завершився прийом документів кандидатів для обрання членів ВРП. Окрім Оксани Епель, в конкурсі приймають участь ще 33 кандидати.