Закон і Бізнес


РСУ оприлюднила рішення щодо відряджених суддів і їх винагород


12.02.2018 12:44
4258

РСУ визначила, що в разі відрядження (тимчасового переведення) судді до іншого суду, голова суду, до якого відряджено (тимчасово переведено) суддю, після прибуття такого судді видає відповідний наказ про тимчасове зарахування до штату суду.


Відповідне рішення від 7 лютого 2018 року №9 сьогодні Рада суддів України оприлюднила на сторінці, передає «Закон і Бізнес».

Також у рішенні РСУ зауважила, що незарахування до штату суду судді, відрядженого (тимчасово переведеного) до відповідного суду, призводить до обмеження прав та позбавлення, передбачених Законом «Про судоустрій та статус суддів», гарантій такого судді, а також унеможливлює здійснення таким суддею своїх повноважень та виконання покладених на нього функцій.

Згідно з рішенням РСУ, суддя, який відряджений до іншого суду має отримувати суддівську винагороду в суді, до якого відряджений, з дня зарахування його до штату відповідного суду. При цьому наголошено, що розмір суддівської винагороди, що підлягає виплаті в суді, до якого суддю відряджено, не може бути меншим за розмір суддівської винагороди, що виплачувалася в суді, з якого суддю було відряджено.

І суддівську винагороду, і витрати на відрядження згідно з рішенням РСУ має здійснювати суд, до якого був відряджений суддя.

Також РСУ зазначає, що тимчасове переведення судді надає право брати йому участь у суддівському самоврядуванні, зокрема, зборах суддів суду, до якого відряджено суддю.

Закон і Бізнес