Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 12–16 лютого


12.02.2018 09:01
3480

Цього тижня у столиці відбудеться інформаційний марафон для кандидатів на посади у ВРП та ВККС, а також пройде дводенний семінар «Адвокатська техніка у кримінальних справах». Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


12 лютого

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона має вивчити 2 дисциплінарні справи та 18 скарг на дії суддів.

13 лютого

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Розглядатимуться матеріали щодо внесення подань Президентові про відрядження двох та звільнення у відставку одного судді. Ще одного суддю можуть звільнити на підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції. Крім того, Рада заслухає скаргу на рішення дисциплінарних палат, а також 2 скарги щодо закриття дисциплінарних проваджень стосовно прокурорів.

У столиці пройде фаховий захід «Свобода вибору правил гри: не втрать своє право на арбітраж». Він відкриває серію презентацій, присвячених обговоренню нового регламенту Міжнародного комерційного арбітражного суду при ТПП України та пов’язаних судових процедур.

У Дніпрі розпочнеться дводенний семінар «Зміцнення потенціалу правоохоронних органів України в боротьбі з торгівлею людьми». Навчання для суддів місцевих та апеляційних судів Дніпропетровської та Запорізької областей проводять відділ підготовки суддів, Дніпропетровське регіональне відділення Національної школи суддів спільно з представництвом МОМ в Україні, за сприяння Міністерства закордонних справ Королівства Норвегії.

14 лютого

Засідатиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Планується розглянути 6 дисциплінарних справ та проаналізувати 16 скарг на дії суддів.

15 лютого

Друге засідання за тиждень проведе Вища рада правосуддя. На порядку денному — питання про звільнення одного судді у відставку, двох — на підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції. Також Рада має затвердити висновки про відсутність підстав для реагування на повідомлення щодо втручання у правосуддя, які надійшли з Апеляційного суду Полтавської області та Господарського суду Чернігівської області.

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у складі палати з питань добору і публічної служби суддів. Вона визначатиметься із внесенням подань про відрядження суддів до іншого суду того самого рівня і спеціалізації.

У Києві пройде загальноукраїнський семінар «Кримінальний процесуальний кодекс України: нові тенденції та особливості застосування». Навчання для представників загальних місцевих та апеляційних судів проводить відділ підготовки суддів Національної школи суддів.

У Львові збереться круглий стіл «Престиж юридичної професії в Україні: quo vadis?». Його проводить відділення Асоціації правників України у Львівській області.

16 лютого

У столиці пройде інформаційний марафон для кандидатів на посади у Вищій раді правосуддя та Вищій кваліфікаційній комісії суддів. Під час заходу, який організовує Рада суддів, кожен кандидат матиме можливість пояснити мотиви самовисування.

У Києві відкриється конференція «Процедура врегулювання спору за участю судді: міжнародний та український досвід». Захід організовує Національна асоціація адвокатів України спільно з Всеукраїнською асоціацією адміністративних суддів.

Розпочнеться дводенний семінар з кримінального права «Адвокатська техніка у кримінальних справах». Ректор Вищої школи адвокатури Ярослав Зейкан поділиться досвідом діяльності адвоката під час судового розгляду.

У Рівному збереться круглий стіл «Що чекає на кримінальне провадження в 2018 році?». Його проводять відділення Асоціації правників України у Рівненській області, комітет АПУ з кримінального та кримінально-процесуального права та Рада адвокатів Рівненської області.

Закон і Бізнес