Закон і Бізнес


НААУ до понеділка має підготувати доповідь для АП


09.02.2018 16:35
3800

У межах круглого столу «Адвокатське самоврядування: шляхи удосконалення» в Адміністрації Президента експерти обговорили проект закону про адвокатуру.


До обговорення були запрошені члени ради з питань судової реформи, які розробляли текст документа, європейські експерти, керівники Національної асоціації адвокатів України, Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури України, голови регіональних рад адвокатури, передає журналіст «ЗіБ».

Під час заходу учасники обговорили ключові напрацювання робочої групи. Регламент виступу був встановлений 2 хв. У НААУ впевнені, що за цей час обгрунтувати будь-які аргументи просто неможливо.

«Захід швидше проведено для «галочки», – зазначила голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова під час засідання РАУ, що відбулося після завершення круглого столу. – Щоб ніхто не міг сказати, що представники адвокатури не долучалися до обговорення проекту».

Підтвердженням цього припущення, на думку членів РАУ, стало те, що під час обговорення не прозвучало жодного аргументу, який пояснює необхідність змінювати чинний закон.

В Адміністрації Президента запропонували НААУ підготувати доповідь, присвячену аналізу проекту, і направити її в АП до ранку понеділка. У цей же термін було запропоновано підготувати свої пропозиції головам регіональних кваліфікаційно-дисциплінарних комісій.

У керівництві НААУ сумніваються в тому, що в АП будуть вчитуватися в підготовлені матеріали, проте наполягають на необхідності їх підготовки і відправлення.

Чергове обговорення проекту в АП відбудеться в понеділок.

Закон і Бізнес