Закон і Бізнес


Засідання ВРП 6 лютого 2018 року (порядок денний, відео)


06.02.2018 10:01
4257

Під час засідання 6 лютого Вища рада правосуддя розглядає матеріали про призначення, звільнення суддів, відсторонення від здійснення правосуддя, оскарження притягнення до відповідальності, а також повідомлення про втручання в діяльність служителів Феміди.


Порядок денний № 6

засідання Вищої ради правосуддя

6 лютого 2018 року

1. Розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення суддів на посади до місцевих судів:

 1. Гольник Лариси Владленівни – Октябрського районного суду міста Полтави.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Волковицька Н.О.)

 

2. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами: 

– у зв’язку з поданням заяви про відставку:

1. Окунь Тетяни Вікторівни – судді Комсомольського міського суду Полтавської області;

2. Слурденка Олександра Івановича – судді Чугуївського міського суду Харківської області;

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Волковицька Н.О.)

– у зв’язку з поданням заяви про відставку:

3. Броднікова Сергія Олександровича – судді Новогродівського міського суду Донецької області.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Мірошниченко А.М.)

 

3. Розгляд питання про звільнення ЛАТИНІНА Олега Анатолійовича з посади судді Севастопольського апеляційного господарського суду на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 26 грудня 2016 року № 1930/дп-16.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Гусак М.Б.)

4. Розгляд подання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення судді Смілянського міськрайонного суду Черкаської області КАЛАШНИКА Василя Павловича від здійснення правосуддя на шість місяців з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації слідчих суддів та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

5. Розгляд скарги адвоката Кравця Ростислава Юрійовича в інтересах судді Дарницького районного суду міста Києва НАБУДОВИЧ Ірини Олександрівни на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 19 червня 2017 року № 1563/2дп/15-17 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М.)

6. Розгляд скарги адвоката Подосінова Андрія Олександровича в інтересах судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ПИСАНОЇ Таміли Олександрівни на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 8 листопада 2017 року № 3621/2дп/15-17 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

7. Розгляд повідомлення судді Оболонського районного суду міста Києва ШЕВЧУКА Андрія Васильовича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

8. Розгляд повідомлення суддів Дарницького районного суду міста Києва ВОВКА Євгена Ігоровича та КОМАРЕВЦЕВОЇ Людмили Володимирівни про втручання у діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

9. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) за повідомленням судді Франківського районного суду міста Львова МАРТИНИШИН Марії Олексіївни про втручання в діяльність судді при здійсненні правосуддя;

2) за повідомленням голови Пустомитівського районного суду Львівської області МУСІЄВСЬКОГО Володимира Євгеновича про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.

3) за повідомленням судді Тальнівського районного суду Черкаської області ФРОЛОВА Олександра Леонідовича про втручання у діяльність судді при здійсненні правосуддя.

(Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М.)

10. Різне.

Закон і Бізнес