Закон і Бізнес


На конкурс «Адвокат року» учасники зможуть подавати анкети з квітня, – О.Дмитрієва


02.02.2018 18:07
3707

У цьому році конкурс «Адвокат року» істотно відрізнятиметься від попередніх. Якщо раніше анкету можна було подати протягом одного місяця – вересня, то в цьому році анкети прийматимуться з квітня до липня.


Про це повідомила Голова наглядової ради Асоціації адвокатів України Ольга Дмитрієва, відповідаючи на питання журналіста «ЗіБ», що зміниться у методиці визначення кращих з кращих адвокатів?

При цьому О Дмитрієва додала, що анкета міститиме широке коло питань, яке охоплюватиме різноманітні досягнення претендентів: кількість справ, виправдувальних вироків, організація роботи тощо.

«За підсумками дослідження анкет конкурсна комісія нараховуватиме бали. Додаткові бали будуть нараховані, наприклад, за наявність офісу, активну громадську діяльність, передплату періодичних видань тощо», – зазначила О.Дмитрієва.

За її словами також проводитиметься інтернет-голосування, яке триватиме місяць. За підсумками балів від конкурсної комісії та кількістю набраних голосів визначатимуться переможці.

«Цього року в одній практиці їх буде 5. Нам видається це набагато об’єктивнішим, ніж обирати кращого серед тих, хто має незначну різницю в балах. Також розширимо перелік номінацій. Відтак переможців конкурсу буде набагато більше. Ми впевнені, що такий підхід допоможе уникнути конфліктів, які неодмінно виникають при проведенні подібних заходів. Адже головна мета цього конкурсу — привернути увагу до адвокатської професії та пропагувати повагу між колегами», – сказала О.Дмитрієва.

Планується, що нагородження фіналістів буде проведено як окремий захід у жовтні.

Повністю інтерв’ю Ольги Дмитрієвої читайте у свіжому номері газети «Закон і Бізнес».

Закон і Бізнес