Закон і Бізнес


8 суддів Нікопольського суду звернулися до РСУ через системний тиск на них


02.02.2018 17:31
5505

Судді Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області просять Раду суддів України звернутися до Вищої ради правосуддя, Генпрокуратури для забезпечення незалежності суддів, безпеки їх сімей та авторитету правосуддя.


Так, у зверненні судді зазначили, що після трагічних подій у Нікопольському суді на їхню адресу постійно лунають погрози, зокрема і через соціальні мережі, передає «ЗіБ».

«Факти погроз та намагання вчинити розправу над суддями та їхніми близькими родичами набули системного та відвертого характеру як під час розгляду суддями справ, так і за наслідками їх розгляду», – наголосили судді.

При цьому вони поінформували про вибух 31 січня у гаражі судді Валерії Рибакової, внаслідок якого був травмований її чоловік. І зазначили, що під повідомленням про цю подію у соцмережах і на сайті суду знову з’явилися коментарі та заклики щодо вчинення розправи над суддями.

«Просимо розглянути дане звернення на засіданні РСУ для вирішення питань щодо прийняття рішень з приводу вжиття негайних заходів стосовно забезпечення незалежності судів і суддів, в тому числі й щодо забезпечення особистої безпеки суддів, їх сімей, майна та інші засоби правового захисту», – зазначили судді у зверненні.

Закон і Бізнес