Закон і Бізнес


До реєстру БПД включили ще 1001 адвоката


02.02.2018 16:51
4527

За результатами конкурсу з відбору адвокатів, проведеного в м.Києві та 23 областях, 1001 адвокат включений до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.


Про це йдеться на сторінці Координаційного центру з надання правової допомоги, передає «Закон і Бізнес».

У КЦ БПД зазначили, що це вже 9-ий конкурс, проведений у рамках залучення адвокатів до надання безоплатної вторинної правової допомоги, починаючи із 2012 року.

«Цей конкурс відрізняється від попередніх восьми, зокрема, значно спрощеною процедурою його проходження для адвокатів. Так, кількість етапів конкурсу було скорочено із трьох до двох. Для участі в конкурсі адвокати реєструвалися онлайн, а також проходили дистанційний курс «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги», оцінка за результатами якого формувалася автоматично», – зауважили в Центрі.

Переглянути статистику щодо динаміки та результатів конкурсу у регіональному розрізі можна за посиланням. При цьому в КЦ БПД зазначили, що у Волинській області другий етап конкурсу проводиться повторно у зв’язку з порушенням конкурсною комісією обов’язкових умов його проведення.

За словами директора КЦ БПД Олексія Бонюка, у 2018 році планується проведення ще щонайменше одного такого конкурсу.

Нагадаємо також, що з 1 січня 2018 року розмір оплати за годину роботи адвоката за надання БПД збільшено вдвічі і становить 5% розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на момент подання адвокатом акта надання БПД до відповідного центру з надання БПД.

Закон і Бізнес