Закон і Бізнес


Суд постановив рішення у конфлікті щодо РАмК


30.01.2018 12:12
3479

Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив позовну заяву Петра Рябенка до державного реєстратора і визнав протиправними реєстраційні дії реєстратора щодо виключення з ЄДРПОУ відомостей про голову Ради адвокатів м. Києва П.Рябенка.


Про це повідомляє Національна асоціація адвокатів України, передає «ЗіБ».

За інформацією НААУ, у постанові від 29 січня 2018 року суд також визнав протиправним внесення до реєстру замість П.Рябенка – Інни Рафальської як керівника юридичної особи та Валентина Степ’юка як підписанта юридичної особи, а також внесення змін до відомостей про юридичну особу і додаткової інформації про здійснення зв’язку з юридичною особою — Радою адвокатів м. Києва.

Тож нині державний реєстратор зобов’язаний скасувати незаконні реєстраційні дії від 16 червня 2017 року.

Як повідомили в НААУ, відповідно до положення про Раду адвокатів м. Києва, голова Ради адвокатів регіону представляє НААУ як засновника РАР перед суб’єктами державної реєстрації, з приводу проведення державної реєстрації змін до відомостей про РАР, що містяться в ЄДРПОУ за дорученням голови РАУ, НААУ. Відповідних повноважень голова НААУ, РАУ третім особам не надавала.

«Натомість державним реєстратором було здійснено протиправні реєстраційні дії всупереч вимогам закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», незважаючи на заборони щодо вчинення реєстраційних дій», – зазначили в НААУ.

Також за порушення закону при проведенні зазначених реєстраційних дій приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу на 1 місяць заблоковано доступ до ЄДРПОУ. 

Закон і Бізнес