Закон і Бізнес


Виклики до суду публікуватимуть на порталі судової влади


30.01.2018 10:58
14355

Відповідач, третя особа, свідок, місце проживання, місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, а також заінтересована особа у справах про видачу обмежувального припису викликаються до суду через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади.


Про це інформує Державна судова адміністрація України, передає «ЗіБ».

Зазначено, що оголошення має бути розміщене не пізніше ніж за 10 днів, а в разі розгляду справи про видачу обмежувального припису – не пізніше 24 години до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Порядок публікації оголошень на веб-порталі судової влади України визначається Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Як пояснили в ДСАУ, оскільки ця система лише розробляється, інформація про виклик у справі відповідача, третьої особи, свідка, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, розміщується безпосередньо судом на його офіційній сторінці веб-порталу судової влади України.

Згідно із законодавством забезпечити створення та належне функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи ДСАУ має до кінця цього року.

Закон і Бізнес