Закон і Бізнес


Це не туризм, це вторгнення!

В яких містах найменше раді гостям?


Багато туристів любили знайомитися з Амстердамом, не відриваючись від кухля пива.

№4 (1354) 27.01—02.02.2018
Анастасія НАУМОВА, Лента.ру
4970

Всесвітня туристська організація підбила підсумки 2017 року і розповіла про найпопулярніші серед мандрівників напрямки. Перше місце зайняла Франція, друге і третє — США та Іспанія. Більшість країн пишаються потоком в’їзного туризму. Проте є міста, де гостей чекають з найменшим ентузіазмом...


Кембридж

Британський Кембридж приймає щорічно близько 4 млн туристів при 110 тис. місцевих жителів. Вважається, що саме в цьому старому університетському місті найкраще можна спізнати англійську архітектуру та традиції.

Проте приїжджі своєю поведінкою не сприяють збереженню стародавніх пам’ятників культури: вони толочать місцеві газони й всюди залишають сміття. Місцева влада закликає обмежити в’їзд гостей шляхом уведення туристичного податку й заборони на відкриття бюджетних готелів, які не приносять місту прибутків.

Венеція

Венецію щорічно відвідує близько 20 млн при 250 тис. місцевого населення. Деякі з гостей поводяться ганебно: пірнають в канали з мостів, випорожняються у воду, малюють графіті на старовинних будинках.

Магазини, аптеки та інші важливі й потрібні місцевому населенню заклади закриваються, а замість них з’являються готелі, ресторани й сувенірні крамнички. Не кажучи вже про те, що суттєвих пошкоджень місту завдають величезні туристичні лайнери, які здіймають великі хвилі, що розмивають фундаменти стародавніх будівель.

Якщо проблему масового туризму не вдасться подолати найближчим часом, Венеція потрапить до списку об’єктів Всесвітньої спадщини як місто, яке опинилося в небезпеці.

Амстердам

Столиця Нідерландів теж буквально «завила» від нахабних гостей. 64-річна місцева жителька Ельс Іпінг розповіла, що періодично відловлює туристів, які виривають квіти у неї перед будинком. «Вихідні у туристів починаються з полудня четверга. Галасливі п’яні натовпи просто приголомшують. А скільки після них залишається сміття!» — зауважила вона.

Місцева влада тільки зараз заборонила так звані пивні байки. Також були введені туристичний податок і заборона для іноземців орендувати житло на більш як 3 місяці поспіль через Airbnb.

У центрі Амстердама із цього року не можна будувати нові готелі й сувенірні крамнички.