Закон і Бізнес


Через 10 місяців суддя вирішив змінити підсудність справи


22.01.2018 14:30
4960

Юристи Ario Law Firm подали скаргу до Вищої ради правосуддя на суддю Окружного адміністративного суду Києва, який через 10 місяців вирішення спору закрив провадження, мотивувавши своє рішення тим, що суть даної справи відноситься до юрисдикції господарського суду.


Як повідомили «ЗіБ» у юридичній фірмі, у справі товариство позивалося до приватного нотаріуса за участю третьої особи – банку, де просило суд повернути у власність товариства готель і цілісний майновий комплекс, визнавши протиправним дії приватного нотаріуса, який зареєстрував право власності за банком. До цього справу вже розглядали в ОАСК двічі. Також двічі її розглядав Київський апеляційний адміністративний суд і одного разу – Вищий адміністративний суд України.

Юристи компанії вважають, що фактично 10 місяців суддя без будь-яких підстав затягував вирішення спору. «Невжиття суддею заходів для розгляду позову протягом розумного терміну (у розумінні вимог ст.ст.3, 122 КАС України), на наше переконання є невиправданим зволіканням та порушенням  прав, свобод та інтересів у публічно-правових відносинах», – наголосив старший партнер Ario Law Firm Юліан Хорунжий.

У юрфірмі також звертають увагу на те, що суддя фактично «поховав» одну зі сторін справи, визнавши її в ухвалі померлою: «Готуючи, очевидно наспіх, ухвалу, суддя припустився помилки, назначивши одну зі сторін спору «померлою», переплутавши у документі пункт частини першої статті 157 Кодексу адміністративного судочинства (чинного на той момент)».

Закон і Бізнес