Закон і Бізнес


Півмільйона на груди


№3 (1353) 20.01—26.01.2018
7193

Американець, в якого в результаті лікування розладу нервової системи виросли груди, отримає понад $500 тис. компенсації.


У 12 років Тімоті Стенджу, який страждає через синдром Туретта, прописали антипсихотичний засіб, що виробляє Janssen Pharmaceuticals. Унаслідок вживання ліків у нього розвинулася гінекомастія — ендокринний розлад, який призводить до збільшення грудних залоз. Щоб позбавитися від грудей, знадобилася хірургічна операція, повідомляє Pennlive.com.

Юристи відповідача наполягали, що груди могли вирости через перехідний вік, а не ліки. Крім того, вони зажадали перерахувати компенсацію за законами штату Нью-Джерсі, де базується компанія, аби обмежити розмір компенсації.

Суддя Кейт-Форд Еліотт, яка розглядала позов в окружному суді Філадельфії, відкинула вимоги і вказала, що фармацевтична компанія навмисно зменшувала ризик побічного ефекту засобу.

Присяжні постановили, що виробник ліків має виплатити Т.Стенджу $500 тис. Пізніше суму збільшили на $35 тис. за зволікання зі сплатою компенсації.

Зараз суди Філадельфії розглядають позови більш як 5,5 тис. чоловіків, які постраждали від побічних ефектів «Риспердала».