Закон і Бізнес


Уже й Укрпошта бореться з корупцією: відкрито гарячу лінію


17.01.2018 10:07
3765

Віднині усі, хто вважатиме, що працівники «Укрпошти» зловживають службовим становищем задля власної вигоди, чи зіткнуться з неправомірною вимогою листоноші оплатити доставку пенсії тощо, можуть повідомити про це за телефоном 0-800-3000-76.


Про це йдеться на сторінці Міністерства інфраструктури України, передає «ЗіБ».

Автоматичну цілодобову антикорупційну безкоштовну гарячу лінію 0-800-3000-76 впроваджено з метою виявлення в «Укрпошті» фактів корупції та запобігання порушенням законодавства.

У міністерстві зазначили, що телефонні дзвінки на лінії приймає і записує автовідповідач. І зауважили, що навіть анонімні повідомлення будуть розглянуті, а зазначена інформація перевірена. У разі підтвердження фактів обіцяють усунути порушення, а винних притягнути до відповідальності.

«Якщо листоноша чомусь вимагає кошти за видачу пенсії або працівник філії - за укладання угоди оренди чи торгівлі, якщо вам відомо про використання майна компанії працівником в особистих цілях, або ви навіть маєте подібне припущення – телефонуйте і повідомляйте про такі факти», – ідеться в повідомленні.

Окрім телефонної лінії, можна скористатися електронною поштою, надіславши листа на адресу ukrposhtaantikor@gmail.com.

При цьому зазначено, що в разі скарг чи пропозицій щодо надання послуг, як і раніше, можна звертатися до контакт-центру за телефоном 0-800-300-545.

Закон і Бізнес