Закон і Бізнес


Крихти від крихітки


№1-2 (1351-1352) 09.01—19.01.2018
4334

Британку оштрафували на £80 за те, що її діти погодували голубів. Жінка була здивована, але не збирається подавати до суду й оскаржувати покарання.


31-річна Кеті Траджилл з міста Бредфорд (Західний Йоркшир) купила своїм дітям — п’ятирічній Амелії та трирічному Фінлі — сосиски в тісті. Коли діти їх доїли, крихти висипали на землю для голубів, а самі папірці жінка викинула в урну. Це помітив муніципальний працівник, повідомляє The Mirror.

К.Траджилл відзначила, що співробітник підійшов тоді, коли птахи вже все склювали. «Я не знала про цю заборону, інакше не дозволила б дітям це робити. Вони ж просто годували голубів, а не кидали на землю сміття», — сказала вона.

Представник фірми, працівник якої оштрафував британку, заявив, що годування голубів є порушенням. Проте уточнив: «Якщо раптом у людини випало щось із кишені або дитина щось не втримала, працівники повинні повідомити про це, але не штрафувати».

Спікер місцевого уряду Бредфорда зауважив, що годування голубів у центрі міста не вітається, оскільки призводить до забруднення вулиць і будівель. Утім, додав, що штраф за розкидання сміття можна оскаржити.