Закон і Бізнес


Заборона без відшкодування


№1-2 (1351-1352) 09.01—19.01.2018
6567

Юристи патентно-юридичної компанії IPStyle відстояли в суді позиції українського промислового підприємства.


В кінці 2017 р. Господарський суд Дніпропетровської області виніс рішення у суперечці двох вітчизняних компаній щодо порушень авторських прав на технічні умови які використовувалися при виготовленні паливних брикетів. Предметом суперечки двох дніпровських компаній стали технічні умови для виробництва брикетів для спалювання в доменних печах – фізичні і хімічні характеристики, вимоги до транспортування і зберігання і т.д.

Позивач стверджував, що відповідач використовував у виробництві своєї продукції ТУ, які раніше частково були описані в ТУ позивача і таким чином порушував майнові авторські права, які належать позивачеві.

Самі брикети використовувалися при виготовленні продукції на найбільших металургійних комбінатах України.

Позивач в своєму позові вимагав заборонити використовувати відповідні ТУ, виробляти продукцію за цими ТУ і стягнути з відповідача збитки в сумі 348 тис. грн.

Незважаючи на результати експертизи на користь позивача, доводи представників відповідача щодо стягнення збитків і заборони виробництва продукції переконали суддів прийти до рішення лише про часткове задоволення позовних вимог.

Так, відповідачу заборонили тільки використовувати відповідні ТУ, тоді як вимоги щодо заборони виробництва продукції і стягнення збитків були відхилені.

Інтереси відповідача в судовому процесі представляли фахівці компанії IPStyle під керівництвом радника, керівника судово-договірної практики Дмитра Кочерги.