Закон і Бізнес


Єврокомісія дає 120 хвилин для видалення незаконного контенту


Фото: EC-Audiovisual Service / Lukasz Kobus

10.01.2018 11:28
4704

Європейська комісія вимагає від соціальних мереж посилити боротьбу з нелегальним контентом, зокрема упродовж 2 годин видаляти його.


Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на EUobserver.

У Брюсселі відбулася закрита зустріч єврокомісарів та представників близько 20 компаній щодо протидії розповсюдження у соціальних мережах нелегального контенту, що спонукає до ненависті, насильства та тероризму.

Так, комісар ЄС з питань внутрішніх справ Дмитріс Аврамопулос зазначив, що видалення такої інформації не повинно займати більше 2 годин. При цьому він зазначив, що інформацію про видалений вміст компанії мають надавати правоохоронним органам, щоб надалі вона могла бути використана як доказ у проведенні розслідувань.

Видання зазначає, що Єврокомісія у вересні минулого року заявила, що «те, що незаконно в офлайні, також є незаконним в Інтернеті», хоча національні правила можуть відрізнятися щодо одного і того самого змісту. Тож інтернет-платформам доведеться аналізувати правила окремих країн-членів, щоб зрозуміти і застосувати відповідні дії, а потім вирішити, чи потрібно видалити інформацію.

«Сьогодні ми обговорювали з представниками галузі необхідність більш швидких дій, якщо це можливо на добровільній основі, – але, якщо необхідно, ми розглянемо подальші кроки», – сказав єврокомісар з питань безпеки Джуліан Кінг.

Закон і Бізнес