Закон і Бізнес


Естонські дороги стали платними для авто вагою від 3,5 тонн


04.01.2018 17:36
3288

Українському бізнесу, який здійснює вантажоперевезення через/в Естонію, слід врахувати, що в країні впроваджена дорожня плата з автомобілів вагою більше 3,5 тонн. Ця норма поширюється на вантажні автомобілі, зареєстровані як в Естонії, так і за кордоном.


Про впровадження дорожньої плати з 1 січня 2018 року повідомляє видання err.ee із посиланням на Міністерство економіки та комунікацій країни.

Внести відповідну оплату потрібно власнику транспортного засобу до виїзду на дорогу. Для зручності оплату можна здійснити в будь-який день тижня, не залежно від часу доби. Усе фіксується в електронному вигляді і з собою не потрібно мати паперового підтвердження оплати.

Зазначено, що розмір плати залежить від повної маси вантажного автомобіля і його причепа та інших параметрів транспортного засобу.

Автомобіль, за який не сплачено податок, їздити по дорогах Естонії не має права. А в разі несплати податку наглядовий орган має право оштрафувати як власника автотранспорту, так і водія.

При цьому впроваджена погодинна плата, що дає право користуватися шосейними дорогами протягом певного проміжку часу. Доба коштує від 9 до 12 євро залежно від класу автомобіля. Річна плата становить від 500 до 1300 євро.

Держава розраховує отримувати щорічно від такого податку приблизно 17 млн євро на ремонт доріг.

Закон і Бізнес