Закон і Бізнес


Суди звітуватимуть ДСА про комунікацію зі ЗМІ


№51-52 (1349-1350) 30.12—31.12.2017
17543

Державна судова адміністрація зобов’язала суди взаємодіяти зі ЗМІ з метою формування позитивного іміджу органів правосуддя. Про зроблену роботу законники звітуватимуть щоквартально.


Наказом Державної судової адміністрації України № 1122 від 22.12.2017 року  затверджено форму звітності «Звіт суду щодо комунікаційної діяльності» і форму подання «Інформація щодо прес-служби суду».

Документ розроблено з метою вдосконалення та підвищення рівня організації роботи в питаннях взаємодії судів і засобів масової інформації та з метою формування позитивного іміджу органів системи правосуддя, посилення розуміння громадськістю питань діяльності судової влади. 

Зокрема, у звіті необхідно повідомляти комунікаційну ціль заходів, кількість публікацій у ЗМІ, цільову аудиторію на яку направлений захід, відповідальних осіб, що брали участь у заході від суду та загальну кількість учасників тощо.

Зазначені звіт та інформацію суди мають подавати до ДСА електронною поштою щоквартально до 15 числа місяця, наступного за звітним. А Управління забезпечення діяльності керівництва ДСА щоквартально до 20 числа місяця, що наступає за звітним, зазначені дані надсилатиме до Прес-центру судової влади для подальшого використання в роботі.