Закон і Бізнес


ВРП внесе подання про призначення В.Сімоненко суддею ВС


28.12.2017 13:06
3618

Вища рада правосуддя внесе подання щодо призначення Валентини Сімоненко суддею Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду. Тим самим ВРП не пристала на пропозицію громадських активістів учергове відкласти розгляд цього питання.


Ще напередодні засідання анонсувалося пікетування ВРП з вимогою відхилити кандидатуру В.Сімоненко як майбутнього судді ВС. Як передає кореспондент «ЗіБ», під час засідання Ради 28 грудня представник Громадської ради доброчесності уточнила, що йдеться про відкладення розгляду цього питання до отримання висновків НАЗК, куди направлена заява щодо перевірки декларацій В.Сімоненко за 2015-й та 2016 роки.

Як пояснила В.Сімоненко, вона надала усі необхідні пояснення з цього приводу. Більше того, нові запити від НАЗК не містили жодних нових запитів, крім тих, які вже надавалися під час її перевірки як кандидата до ВС.

Також вона спростувала закиди представниці ГРД щодо нібито неправильного розуміння прав людини, озвучені В.Сімоненко під час однієї з конференцій з цього питання. Йдеться про вислів, що «права людини починаються не тоді, коли вона звертається до органів державної влади, а кожного ранку».

В.Сімоненко також вичерпно відповіла на запитання членів Ради стосовно її позиції щодо можливості незастосування судом норм законів, які суперечать Конституції. Насамперед, йшлося про мораторій на продаж земель.

На запитання щодо її позиції стосовно укрупнення судів В.Сімоненко зазначила, що висловилася з цього приводу в інтерв’ю «ЗіБ».

Урешті-решт після засідання у нарадчій кімнаті Рада вирішила внести подання Президентові про призначення В.Сімоненко до КЦС при ВС.

Закон і Бізнес