Закон і Бізнес


Уряд затвердив положення про систему біометричної верифікації


27.12.2017 17:51
4707

Сьогодні Кабмін затвердив Положення про національну систему біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства. Відтак з нового року планують запустити нову систему фіксації біометричних даних.


Відповідне повідомлення розміщене на сторінці уряду, передає «Закон і Бізнес».

«Проект передбачає збір біометричних даних осіб та їх зберігання у базах даних ДПСУ, МВС, СБУ, а також фіксацію біометричних даних іноземців та осіб без громадянства під час здійснення прикордонного контролю», – сказав перший заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Як зазначили в Кабміні, сьогодні Україна в тестовому режимі запустила біометричний контроль на кордоні з Росією. В основних пунктах пропуску застосовують спеціальні мобільні комплекси.

Із нового року у 157 міжнародних пунктах пропуску для наземного транспорту та в аеропортах планується запустити нову систему фіксації біометричних даних. Це дасть змогу і контролювати термін перебування осіб у країні, і відразу вираховувати осіб з баз Інтерполу.

Згідно з повідомленням Кабміну, перевірятимуть паспорти, ID-картки, водійські посвідчення і навіть техпаспорти. За словами прикордонників, технічні проблеми з в’їздом в Україну можуть виникнути лише в туристів, які не мають біометричних паспортів.

Закон і Бізнес