Закон і Бізнес


Розмір адвокатського внеску у 2018 році встановила РАУ


27.12.2017 10:38
16333

Рада адвокатів України встановила розмір щорічного внеску адвоката на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування у 2018 році в розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, передбаченого держбюджетом, – 1762 гривні.


Про це йдеться у рішенні РАУ №283 «Про сплату щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування у 2018 році», передає «Закон і Бізнес».

Рішенням РАУ встановила, що адвокати мають сплатити щорічні внески до 31 січня 2018 року двома платежами:

– шляхом перерахування 70% від встановленого розміру щорічного внеску на поточний рахунок відповідної ради адвокатів регіону;

– шляхом перерахування 30% від встановленого розміру щорічного внеску на поточний рахунок Національної асоціації адвокатів України.

Однак для адвокатів м.Києва встановлено окремий порядок сплати щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування у 2018 році, шляхом його перерахування одним платежем на поточний банківський рахунок НААУ в розмірі 100% щорічного внеску.

Внесок можна оплатити через будь-яку банківську установу України. Квитанції можна згенерувати за посиланням.

Для зручності адвокатів на офіційному веб-сайті НААУ передбачена можливість самостійно генерувати квитанцію на оплату щорічного внеску або сплатити внесок шляхом переказу коштів в безготівковій формі через інтернет-сайт.

Як зазначили в РАУ, обов’язок адвоката по сплаті щорічного внеску не вважається виконаним, якщо його внесено не в повному розмірі (крім випадків розстрочки платежу) чи на рахунок лише одного із двох органів адвокатського самоврядування: ради адвокатів регіону чи НААУ.

Закон і Бізнес