Закон і Бізнес


Анонс правових подій 26 грудня 2017 р. – 10 січня 2018 р.


26.12.2017 09:01
5231

Цього тижня у Києві ВККС розгляне питання про допуск 33 кандидатів до участі у конкурсі на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності. Також двічі пройдуть засідання ВРП. Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


26 грудня

Працюватиме Вища рада правосуддя. Вона має звільнити 2-х суддів за загальними обставинами та відреагувати на повідомлення суддів Заводського районного суду м.Запоріжжя про втручання в їхню діяльність.

Вища кваліфікаційна комісія суддів повідомляє про засідання у складі колегій. Розглядатимуться питання про допуск 33 кандидатів до участі у конкурсі на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

У Чернігівському райсуді Чернігівської області відбудуться збори суддів. Обговорюватимуться складні питання, пов’язані з набранням чинності процесуальною реформою, а також рішення Ради суддів від 7.12.2017.

27 грудня

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Планується розглянути дисциплінарну справу стосовно судді Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Олени Попович.

28 грудня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона має вирішити питання щодо внесення подання Президентові про призначення Валентини Сімоненко на посаду судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду. Крім того, Рада визначиться з призначенням, відрядженням та звільненням суддів. Також ВРП розгляне повідомлення від суддів Ленінського районного суду м.Харкова, Саксаганського районного суду м.Кривого Рогу Дніпропетровської області про втручання в їхню діяльність та голови Шевченківського районного суду м.Києва про втручання в діяльність установи.

У Харкові пройде новорічна вечірка відділення Асоціації правників України та Асоціації адвокатів України в Харківській області. Її учасники матимуть нагоду відзначити наближення найпопулярнішого свята разом з найпрогресивнішою спільнотою юристів і провести вечір незабутніх вражень, яскравих емоцій та веселих розваг у компанії колег.

10 січня

Засідатиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Розглядатимуться 2 дисциплінарні справи та 15 скарг на дії суддів.

Закон і Бізнес