Закон і Бізнес


Нацгвардії заборонили застосовувати сльозогінний газ у натовпі


Фото: dailymail.co.uk/

20.12.2017 16:26
4012

Військовослужбовцям Нацгвардії заборонили застосовувати сльозогінний газ у натовпі, однак дозволили використовувати водомети і бронетехніку.


Такі норми містять правила застосування й перелік спецзасобів, які можуть застосовувати військові Нацгвардії, затверджені рішенням Кабінету Міністрів сьогодні на засіданні, передають Українські Новини.

Так, Нацгвардії дозволено використовувати гумові й пластикові кийки, електрошокери, наручники (сітки для зв’язування), службових собак і коней, засоби акустичного й мікрохвильового впливу, гранати й боєприпаси світлошумової й димової дії, а також пристрої для відстрілювання гумових куль. Окрім того, дозволено використовувати водомети (якщо температура повітря не нижча +10 градусів) і бронемашини (без штатного озброєння).

Відповідно до затверджених правил, перед застосуванням спецзасобів військові Нацгвардії зобов’язані не менш як 2 рази через гучномовець попередити про це порушників. А після застосування спецзасобів нацгвардійці зобов’язані якнайшвидше організувати медичну допомогу потерпілим.

Правилами заборонено застосовувати спецзасоби в навчальних закладах, лікарнях, дипломатичних представництвах (без їх письмової згоди). Також заборонено застосовувати наручники більше ніж на 2 години, заборонено бити кийками по голові, шиї, ключиці, статевим органам і по животу, заборонено застосовувати світлошумові пристрої на відстані ближче 2 м.

Закон і Бізнес