Закон і Бізнес


Вилучати сервери заборонили, та все ж краще користуватись «хмарами»


19.12.2017 13:38
4473

Попри прийняття закону, яким заборонено вилучення серверів та комп’ютерів під час обшуків, консалтингові та юридичні компанії для зберігання інформації надають перевагу «хмарним» сховищам. Бо ризик вилучення техніки все одно лишається високим.


Про це зазначив голова підкомітету «Бізнес» комітету з корпоративної безпеки бізнесу Союзу українських підприємців Олександр Липський під час ділової зустрічі «Співпраця з іноземними партнерськими проектами: нові можливості, бізнес-інструменти і бізнес-компетенції», що відбулась у Київській торгово-промисловій палаті, передає журналіст «ЗіБ».

За його словами, компанії, що дорожать репутацією та клієнтами, обирають «хмарні» сховища, розміщені на території Швеції, Німеччини або США. До того ж дані в «хмарах» захищаються шифруванням та багаторівневою системою авторизації.  

Якщо компанії не мають достатніх коштів, принаймні, вони для зберігання важливих даних використовують локальний сервер, який захищений криптозахистом із надійною дворівневою авторизацією. Вся інформація з нього з певною періодичністю копіюється в захищене «хмарне» сховище.    

В якості додаткового захисту застосовується програмне забезпечення, що у випадку виникнення надзвичайної ситуації зітре всі дані на локальному диску, аби архів лишився тільки в захищеній «хмарі».  

«Хмарні» сховища, в переважній більшості випадків, забезпечують кращий захист та збереження даних, ніж локальні сервери в компаніях», – сказав О.Липський.

Також на заході говорили про програми фінансово-кредитної підтримки малого та середнього бізнесу в м. Києві, отримання нових можливостей для власного підприємництва і виходу на європейські ринки через партнерську допомогу іноземних країн тощо.

Більш докладно читайте в наступному номері газети «Закон і Бізнес».

Закон і Бізнес