Закон і Бізнес


Вищі суди повідомили, куди будуть передані нерозглянуті справи


15.12.2017 17:39
24448

Вищий господарський суд, Вищий адміністративний суд і Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ оголосили про припинення діяльності. І повідомили, що всі нерозглянуті справи будуть передані до відповідних касаційних судів у складі ВС.


Про це суди повідомили на своїх офіційних сторінках, передає «Закон і Бізнес».

«Звертаємо увагу громадян, що касаційні скарги та інші документи, подані до ВГСУ та не розглянуті судом на момент припинення його діяльності, підлягають передачі до Верховного Суду та розгляду в порядку, встановленому відповідним процесуальним законодавством», – зазначено в повідомленні ВГС.

Нерозглянуті скарги та інші документи будуть передані до ВС протягом 30 днів (пункт 7 Перехідних положень вказаного Закону).

У повідомленнях зазначено, що заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, подані до вищих судів, Верховного Суду України та не розглянуті до набрання чинності Закону № 2147-VІІІ з новою редакцією кодексів, передаються відповідно до касаційних судів, Великої Палати Верховного Суду та розглядаються спочатку за правилами, що діють після набрання чинності цим Законом.

Тож відтепер слід уважно та правильно вказувати найменування суду, до якого надсилаються документи.

Так, з 15 грудня 2017 року касаційні скарги, заяви, клопотання у порядку господарського судочинства варто направляти до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду на адресу: вул. Олександра Копиленка, 6, м. Київ.

Касаційні скарги, позовні та апеляційні заяви, розгляд яких належить до компетенції касаційного адміністративного суду, необхідно направляти до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду на адресу: вул. Московська, 8, корп. 5, м. Київ, 01029.

Касаційні скарги, заяви, клопотання у порядку цивільного судочинства слід направляти до Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду на адресу: просп. Повітрофлотський, 28, м. Київ; у порядку кримінального судочинства до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду на адресу: вул. П. Орлика, 4а, м. Київ.

Веб-сайт Верховного Суду функціонуватиме на веб-порталі «Судова влада України». Телефон для довідок: 0-800-501-492.

Сторінка Верховного Суду у соціальній мережі Facebook – тут.

Закон і Бізнес