Закон і Бізнес


Піти, щоб пройти


№49 (1347) 16.12—22.12.2017
6140

Переважна більшість кандидатів на посади у Вищому суді з питань інтелектуальної власності — служителі Феміди. Подейкують, що дехто може використати конкурс лише задля проходження кваліфікаційного оцінювання.


15 грудня завершився прийом документів від осіб, котрі виявили бажання зайняти 21 посаду у ВСІВ. За інформацією Вищої кваліфікаційної комісії суддів, станом на 14.12.2017 документи для участі в конкурсі подали 72 особи. Вже 18, 22 та 26 грудня «кваліфікаційники» вирішуватимуть питання допуску до боротьби цих претендентів.

Участь у змаганнях візьмуть 20 служителів Феміди з місцевих господарських судів та по одному – з Вищого господарського суду і Київського апеляційного господарського суду. Мають намір обійняти крісла у ВСІВ один законник з апеляційного адмінсуду, 14 — з окружних адміністративних судів. 24 претендентів — з місцевих загальних. До речі, 7 займають керівні посади в установах, в яких нині працюють.

На думку експертів, є висока ймовірність, що деякі судді можуть використати конкурс для того, аби якнайшвидше пройти кваліфоцінювання та отримувати винагороду в більшому розмірі. Адже навіть якщо володар мантії переможе в конкурсі, він має право відмовитися від крісла у ВСІВ та продовжувати працювати на старому місці.

Крім того, у списку кандидатів є 2 адвокати, 2 юристи, 2 суддів у відставці, 2 патентні повірені, юрисконсульт і завідувач кафедри.