Закон і Бізнес


Президент отримав право призначати членів НКРЕКП


14.12.2017 12:14
4114

Сьогодні набув чинності закон, що дає можливість Президенту тимчасово призначати членів Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).


Ідеться про закон № 2237-VIII, прийнятий Верховною Радою 7 грудня і підписаний Президентом 12 грудня, передає ЗіБ.

Згідно з цим законом, якщо НКРЕКП не правочинна, Президент має повноваження на період до трьох місяців призначати членів Комісії на всі вакантні посади – до моменту, коли представників регулятора оберуть у результаті конкурсу.

Зазначимо, що з кінця листопада 2017 року у складі НКРЕКП залишилося всього троє членів з семи, а для кворуму необхідно четверо осіб. Тобто робота регулятора фактично заблокована. Призначення Президентом нових членів НКРЕКП дасть змогу продовжити роботу Комісії.

Наприкінці листопада розпочала роботу конкурсна комісія з добору нових членів регулятора. За умов виконання усіх передбачених законодавством процедур та дотримання строків, мінімальний термін призначення нового складу НКРЕКП дорівнюватиме близько 2,5 міс.

Нагадаємо Закон «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» № 1540 набув чинності рік тому, 8 грудня 2016 року.

Закон і Бізнес