Закон і Бізнес


На польський телеканал наклали штраф у 357 тис. євро за висвітлення протестів


12.12.2017 17:24
3248

Національна рада Польщі з телерадіомовлення (KRRiT) оштрафувала телеканал TVN 24 на суму 1,48 млн злотих (357 тис. євро). ЗМІ звинуватили в заохоченні незаконної діяльності та заохоченні поведінки, що загрожує безпеці.


Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на сайт регулятора.

У повідомленні зазначається, що Рада перевірила висвітлення телеканалом TVN 24 подій в Сеймі і біля будівлі парламенту 16–18 грудня 2016 року і прийшла до висновку, що телеканал порушив закон про радіо та телебачення шляхом заохочення незаконної діяльності та заохочення поведінки, що загрожує безпеці.

Зазначимо, у грудні минулого року правляча партія Польщі «Право і Справедливість» заявила про намір створити при Сеймі медійний центр. При цьому влада планувала обмежити журналістам доступ до будівлі Сейму лише першим поверхом. Така ініціатива викликала хвилю протестів журналістів та опозиції, після чого журналістам заборонили доступ в Сейм Польщі. Відтак біля будівлі Сейму зібралися демонстранти, виникли сутички з поліцією. 20 грудня всі обмеження для журналістів Сейм скасував.

Закон і Бізнес