Закон і Бізнес


«Слухаю й скоряюся»


№47-48 (1345-1346) 09.12—15.12.2017
4245

У Китаї закрили приватний інститут, який навчав жінок бути слухняними і беззаперечно підкорятися чоловікам. На думку місцевої влади, вуз порушував соціалістичні принципи освіти.


На сайті закладу — Фушунської школи традиційної культури в КНР — розміщений відеозапис, на якому викладачі школи виступали проти принципу рівності статей, а рекомендували не чинити опір насильству з боку чоловіків. Також жінок навчали беззаперечно коритися батькам, чоловікам і синам.

Серед інших рекомендацій школи — ніколи не обурюватися на критику і лайку й не розлучатися. «Що б не попросив у вас чоловік, ваша відповідь повинна бути: «Гаразд, слухаюся», — говорить викладач студенткам на відеозапису.

Як повідомляє китайська газета Global Times, кілька працівників інституту, який почав працювати в 2011 році, протестували проти його закриття, заявляючи, що опубліковані відеозаписи не демонструють його роботу щодо пропаганди традиційних цінностей.

У заяві на сайті місцевого відділу освіти у Фушуні мовиться, що методи викладання в інституті суперечать соціалістичній моралі і що він повинен бути негайно закритий. Влада також закликала до перевірки інших подібних навчальних закладів, яких останніми роками в Китаї з’являється все більше і більше.