Закон і Бізнес


Кабмін уточнив перелік судів, які мають охороняти Нацполіція і Нацгвардія


05.12.2017 16:29
10832

До початку роботи Служби судової охорони суди мають охороняти підрозділи Національної поліції та Національної гвардії України.


Сьогодні оприлюднено відповідну постанову Кабінету Міністрів України від 1 грудня 2017 року №902 «Про затвердження переліків судів, органів та установ системи правосуддя, охорона яких здійснюється підрозділами Національної поліції та Національної гвардії», передає «Закон і Бізнес».

Зокрема, у чотирьох додатках подано переліки судів, органів та установ системи правосуддя, охорона яких здійснюється підрозділами Національної поліції та Національної гвардії, а також перелік судів, які розміщуються в населених пунктах, розташованих на території проведення антитерористичної операції, та в населених пунктах на тимчасово окупованій території України, де тимчасово не здійснюється охорона судів.

У тексті до постанови зазначено: «…Пунктом 39 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що тимчасово, на період до початку виконання в повному обсязі повноважень Служби судової охорони, підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорона приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу здійснюються підрозділами Національної поліції України та Національної гвардії України».

Також цією постановою визнано такою, що втратила чинність, постанову Кабміну від 9 листопада 2015 р. № 906 «Про забезпечення охорони судів, інших органів та установ судової системи, а також установ судових експертиз».

Закон і Бізнес