Закон і Бізнес


Суд зобов’язав СБУ з’ясувати, чи не сприяла вона діяльності терористів


04.12.2017 15:05
5429

Шевченківський суд м.Києва зобов’язав Службу безпеки внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань заяву про злочин, склад якого передбачено ст.258-3 Кримінального кодексу. І встановити, чи не сприяла сама СБУ діяльності терористів.


Таке рішення суд ухвалив сьогодні, 4 грудня.

За інформацією адвоката Олени Льошенко, «тепер СБУ має розпочати розслідування своїх незаконних дій щодо журналістів». Зокрема, встановити, як зазначено в заяві про вчинення кримінального правопорушення, як так сталося, що нікому раніше невідомий Youtube канал, на якому будь-яка людина, вказавши пароль, могла публікувати все, що завгодно, після гучної спецоперації СБУ став популярний, і кількість його переглядів збільшилася?

«Виходить, саме СБУ сприяла розкрутці. А це вже «сприяння» у створенні терористичної організації... Тобто та сама стаття, за якою журналісти Дмитро Василець і Євген Тімонін засуджені до 9 років позбавлення волі», – уточнила адвокат на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як відомо, вироком Андрушівського районного суду Житомирської області журналісти Д.Василець і Є.Тімонін визнані винними, зокрема в тому, що надали «інше (технічне) сприяння діяльності терористичної організації» (ч.1 ст.258-3 КК). Як повідомляв «ЗіБ», цей вирок перегляне Апеляційний суд Житомирської області, про що свідчить звіт про автоматизований розподіл справи №296/3990/16-к.

Закон і Бізнес