Закон і Бізнес


Поспіх завжди шкодить

Екстрена нарада не може слугувати виправданням для перевищення швидкості


№43 (1341) 11.11—17.11.2017
3642

Очільника поліцейської президії Чехії на півроку позбавили посвідчення водія й оштрафували на €370 за перевищення швидкості. Відповідне рішення в рамках адміністративного розгляду прийняв міністр внутрішніх справ країни.


Томаш Тугі порушив правила дорожнього руху в липні цього року, коли на службовій машині їхав зі свого заміського будинку до Праги. На ділянці з обмеженням 50 км/год він рухався зі швидкістю понад 100 км/год, за що його й зупинив патрульний.

«Можу підтвердити, що днями я отримав рішення МВС у справі про транспортне правопорушення — перевищення швидкості. Я згоден з ним і не оспорюватиму його. Несу повну відповідальність за скоєне і поважаю обрані санкції», — заявив Т.Тугі в інтерв’ю газеті Právo.

Як відзначило видання, керівник поліції дістав максимально можливий штраф і мінімальне покарання в частині позбавлення посвідчення. У Чехії за серйозне перевищення допустимої швидкості (більше ніж на 40 км/год у населеному пункті і 50 км/год за його межами) передбачена санкція у вигляді заборони на водіння на строк від 6 місяців до року та штраф у розмірі від 5000 до 10000 крон (від 6000 до 12000 грн.).

У ході розгляду Т.Тугі пояснив, що у вихідний його викликали до Праги на екстрену нараду з питань нацбезпеки у зв’язку зі спробою воєнного перевороту в Туреччині. Встановлені в машині спецсигнали він не ввімкнув, оскільки в той момент був не при виконанні. Прикметно, що начальник поліції цілком згоден з винесеним покаранням і не збирається його оскаржувати.