Закон і Бізнес


Як прокурор з Одеси м’ясокомбінат продавав, – оцінювала ВРП


08.11.2017 16:23
11097

Вища рада правосуддя визнала відсутність порушень вимог щодо несумісності слідчим прокуратури Одеської області Костянтином Шведчиковим, який отримав у спадок 100% статутного капіталу м’ясокомбінату і продав його.


Відповідну справу ВРП розглядала під час останнього засідання. Заяву про порушення слідчим в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органами прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Одеської області К.Шведчиковим вимог щодо несумісності до ВРП подав керівник Генеральної інспекції ГПУ.

У заяві зазначено, що прокурор К.Шведчиков, отримавши право на частку у статутному капіталі ТОВ «Єреміївський м’ясокомбінат» у розмірі 100%, 3 та 5 липня 2017 року провів як голова загальні збори товариства з питань прийняття його до складу товариства як єдиного учасника, затвердження нової редакції статуту товариства, про звільнення та призначення директора товариства. Тобто здійснював організаційно-розпорядчі функції, що належать до компетенції виконавчого органу товариства.

За результатами розгляду заяви встановлено, що К.Шведчиков насправді отримав 3 липня 2017 року свідоцтво про право на спадщину за законом на частку в статутному капіталі ТОВ «Єреміївський м’ясокомбінат» і 5 липня 2017 року продав 100% статутного капіталу цього ТОВ іншій фізичній особі. 5 липня 2017 року рішенням загальних зборів учасників товариства цю особу прийнято до складу учасників товариства та надано згоду на продаж їй К.Шведчиковим 100% частки у статутному капіталі ТОВ, а також вирішено питання про звільнення попереднього та призначення нового директора ТОВ.

За твердженням ВРП, чинне законодавство не визначає загальні збори товариства як виконавчі та контролюючі органи товариства, тому немає підстав для висновку про те, що К.Шведчиков порушив вимоги щодо несумісності, встановлені пунктом 2 частини першої статті 25 Закону України «Про запобігання корупції».

Окрім того, ВРП не встановлено обставин, які б свідчили про діяльність К.Шведчикова, пов’язану із участю у виконавчих чи контролюючих органах або наглядовій раді ТОВ «Єреміївський м’ясокомбінат».

З огляду на зазначене ВРП ухвалила рішення визнати відсутність порушення К.Шведчиковим вимог щодо несумісності.

Закон і Бізнес