Закон і Бізнес


Суди і суспільство комунікуватимуть напряму: презентовано Концепцію


03.11.2017 17:47
3511

У Харкові провели тренінг для голів судів, на якому презентували Концепцію прямих зв’язків між суспільством і судовою владою та кращий досвід судів із впровадження прямих зв’язків між судами та суспільством.


Організували цей захід для голів судів Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей Вища рада правосуддя, Комунікаційний комітет системи правосуддя за підтримки Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні».

Як повідомили «ЗіБ» у ВРП, учасники тренінгу отримали практичні поради щодо реалізації зазначеної Концепції, комунікації в умовах кризової ситуації, а також рекомендацій Прес-центру судової влади України щодо роботи з інформацією в судах, методики роботи з різними віковими групами молоді, досвіду розробки модельних судових засідань, використання медіа-ресурсів (радіо, телебачення, соціальних мереж тощо) для популяризації роботи суду, розроблення комунікаційної стратегії та комунікаційних планів у судах. Також очільники судів обговорили поточні та проблемні питання комунікації й отримали консультації щодо їх вирішення.

Досвід роботи судів та судових установ у сфері комунікації презентували:

член Ради суддів України, суддя господарського суду Харківської області, автор Концепції Тетяна Суярко;

начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, керівник Прес-центру судової влади України Оксана Лисенко;

голова Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин;

суддя-спікер апеляційного суду Кіровоградської області Світлана Яковлєва;

голова апеляційного суду Хмельницької області Анатолій Марцинкевич;

прес-секретар апеляційного суду Хмельницької області Наталя Совва;

заступник начальника управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату ВРП, заступник керівника Прес-центру судової влади України Ірина Паламарчук та інші.

Такі тренінги протягом листопада цього року проведуть ще в чотирьох містах України: Львові, Києві, Одесі та Дніпрі. Усі учасники отримають розроблені спікерами методичні рекомендації з реалізації Концепції. Згодом матеріали будуть доступні для завантаження і на офіційному веб-сайті ВРП.

Нагадаємо, Концепцію прямих зв’язків між суспільством і судовою владою, схвалено в липні цього року спільним рішенням учасників Комунікаційного комітету системи правосуддя, створеного відповідно до Меморандуму про взаємодію та співпрацю представників системи правосуддя від 10 лютого 2017 року.

Закон і Бізнес