Закон і Бізнес


Оцінка ризиків


№42 (1340) 04.11—10.11.2017
11179

Методика тестування особистих морально-психологічних якостей та загальних здібностей діючих суддів буде подібною до тієї, що використовувалася під час конкурсу на посади у Верховному Суді.


Про це заявили експерти під час презентації процедури тестування. Так, 30 жовтня розпочалося кваліфікаційне оцінювання 999 діючих суддів, під час якого вони мають підтвердити свою компетентність, професійну етику та доброчесність. Законники, показники яких виявляться незадовільними, будуть звільнені. Володарі мантій мають пройти такі етапи: тестування особистих морально-психологічних якостей та загальних здібностей, іспит, співбесіду за результатами дослідження досьє.

Тестування особистих морально-психологічних якостей і загальних здібностей розпочалося 30 жовтня та триватиме до 11 листопада. У перший день відповідні тести склали 105 суддів зі 111, допущених до іспиту.

Координатор проекту ЄС «Підтримка реформ юстиції в Україні» Довідас Віткаускас уважає, що «психологічні тести оцінюють ризики, тобто вони оцінюють майбутнє. Це відомості, які кандидат надає про себе. Водночас Вища кваліфікаційна комісія суддів досліджує всю наявну інформацію про кандидата, щоб оцінити його особистість».