Закон і Бізнес


Майбутня рівність


№48 (1087) 01.12—07.12.2012
2667

Кабінет Міністрів схвалив концепцію Державної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року.


Програма розроблена згідно з ст.11 закону «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», пояснюють в Уряді. Мета концепції — впровадити гендерні підходи в усіх сферах життєдіяльності суспільства.

Зокрема, документ спрямований на запровадження на національному й регіональному рівнях комплексних заходів щодо поліпшення ситуації у сфері праці, на проведення системної роботи із забезпечення гендерної рівності, подолання гендерних стереотипів. Також програма передбачає проведення просвітницьких кампаній.

У Міністерстві соцполітики вважають, що забезпечення рівності жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства є важливою умовою європейської інтеграції України, а також гарантією прав людини й утвердження демократії в країні. «Фактичну нерівність жінок і чоловіків викликає загострення політичних, соціально-­економічних, культурних та інших проблем у суспільстві», — вважає заступник міністра соцполітики В’ячеслав Коломієць.