Закон і Бізнес


За рівність у родах

Британія попросила ООН не називати вагітних жінками


№41 (1339) 28.10—03.11.2017
10876

Уряд Великої Британії звернувся до ООН з проханням замінити термін «вагітна жінка» на «вагітна людина». Необхідність такого уточнення на Даунінг-стрит пояснили турботою про права трансгендерів.


Зміни повинні бути внесені до підписаного Великою Британією в 1976 році Міжнародного пакту про цивільні і політичні права ООН, вважають у Лондоні.

У документі сказано, що «вагітна жінка» повинна перебувати під особливим захистом, її не можна піддати страті. Велика Британія виступає проти такого терміна, оскільки він «виключає трансгендерів, які теж можуть бути вагітними», повідомляє The Times.

Подібну ініціативу не підтримали у феміністських колах країни. Письменниця Сара Дітум назвала її «образливою, оскільки вона позбавить жінку права називати себе жінкою під страхом бути затаврованою як фанатичка».

У МЗС звинувачення заперечують і запевняють, що не налаштовані проти жінок. «Ми повністю підтримуємо право на життя вагітних жінок і попросили комітет з прав людини ООН не виключати вагітних трансгендерів із цього права», — заявили там.

У січні британський підданий Гайден Кросс, який змінив стать із жіночої на чоловічу, оголосив про свою вагітність, ставши першим у країні вагітним чоловіком. Британець вирішив змінити стать у 17 років. Протягом 3-х років він уживав необхідні гормональні препарати і зробив паспорт, де вказана вже нова гендерна приналежність. Проте потім Г.Кросс вирішив пригальмувати процес зміни статі, оскільки усвідомив, що хотів би народити дитину.