Закон і Бізнес


З турботою про інтим


№41 (1339) 28.10—03.11.2017
19495

Молоді підприємці з Каліфорнійського університету в Берклі створили нову модель фотододатку, який убезпечить інтимні знімки власника смартфону від перегляду сторонніми і викрадання.


Використовуючи бібліотеки машинного навчання телефону, програма автоматично знаходить «голі» фото й замикає їх у приватному сховищі. Щоб отримати доступ до знімків, захищених таким чином, необхідно ввести спеціальний ПІН-код. Додаток також може виконувати запит користувача на екстрений пошук і повне знищення всіх пікантних матеріалів, збережених як на пристрої, так і в iCloud, пише сайт The Verge.

На таку ідею розробників наштовхнули новини про чергове масове зливання у мережу інтимних фото відомих дівчат. Масштаб останніх хакерських атак показав, що довіряти зберігання матеріалів категорії ню звичним сховищам на кшталт iCloud небезпечно.

Автори програми вважають свою розробку такою, що підходить для зберігання копій паспортів, водійських посвідчень інших конфіденційних документів. Використання «найсексуальнішого та додатку», як його називають розробники, обійдеться користувачеві в $1 на місяць. Хоча незрозуміло, навіщо зберігати інтимні фото в мобільнику, якщо потім потрібно буде терміново їх видаляти.