Закон і Бізнес


Дорогі дороги


№40 (1338) 21.10—27.10.2017
4565

Країна направила позов до Європейського суду в Люксембурзі у зв’язку із запровадженням Німеччиною дорожнього збору з легкових автомобілів. На думку Відня, нововведення є дискримінаційним стосовно автомобілістів з інших країн ЄС.


Як пояснив міністр транспорту, інновацій та технологій Австрії Йорг Ляйхтфрід, 3 місяці, протягом яких Європейська комісія могла винести висновок із приводу введеного в ФРН у дію закону закінчилися. Відень дістав право звернутися до суду.

Австрія вважає, що німецький дорожній збір дискримінує права іноземних водіїв і звинувачує Єврокомісію в бездіяльності. «ЄС повинен бути співтовариством, основаним на солідарності, а не співтовариством, в якому діють закони тих, хто сильніший. Комісія в Брюсселі не змогла забезпечити верховенство права та справедливості», — заявив Й.Ляйхтфрід.

Як пише DW, Берлін почне стягувати мито за користування німецькими автобанами й шосе після початку роботи нового уряду. Власники легковиків повинні будуть купити наклейку, що дозволяє користування швидкісними трасами й шосейними дорогами.

Ціна наклейки залежатиме від тривалості її дії, об’єму двигуна й екологічних характеристик машини. При цьому німецьким водіям держава компенсує додаткові витрати шляхом зниження автомобільного податку.