Закон і Бізнес


Прокурори схвалили свої стандарти


№48 (1087) 01.12—07.12.2012
2797

На всеукраїнській конференції працівників органів прокуратури схвалено Кодекс професійної етики та поведінки працівників прокуратури.


За словами головуючого на конференції — заступника Генерального прокурора Григорія Середи, до розроблення проекту кодексу були залучені підрозділи Генеральної прокуратури та регіональних прокуратур. Оцінку цьому документу також дали міжнародні експерти, пропозиції яких були враховані.

Під час свого виступу Генеральний прокурор Віктор Пшонка зазначив, що «репутація органів прокуратури залежать не тільки від суворого дотримання норм законів, а й від високих етичних стандартів». За його словами, кодекс є важливим документом, який закріплює високі стандарти як з професійного погляду, так і з морально-етичного.

«Цей документ є збірником високих морально-етичних стандартів поведінки працівника прокуратури. Кодекс є обов’язковим для виконання всіма працівниками органів прокуратури, абсолютно всіх рівнів. Він поширюється на всі дії працівників прокуратури як при виконанні своїх обов’язків, так і в повсякденному житті», — зазначив В.Пшонка.

Делегати конференції під час обговорення документа висловили свої думки та пропозиції. Після цього кодекс було прийнято одноголосно.

Генеральний прокурор підписав наказ про введення в дію Кодексу професійної етики та поведінки працівників прокуратури з 1 грудня 2012 року.