Закон і Бізнес


Заборонена зачіска

Чи личитиме офісному працівникові «кінський хвіст»?


Можна ходити з кіскою, якщо ви — Карл Лагерфельд або ваш бізнес — продаж психотропних речовин.

№39 (1337) 14.10—20.10.2017
8457

Експерти з ділового стилю назвали найтяжчий гріх, якого чоловікам варто було б уникати в бізнесі. Хоч як дивно, це — зачіска.


Зокрема, як розповів знавець у галузі дрес-коду Герхард Елферс, «кінський хвіст», або «гулька», на потилиці — найгірше, що може собі дозволити офісний працівник у своєму зовнішньому вигляді, пише, а точніше, показує DW.

«Що чоловіки хочуть показати такою зачіскою? Що за вдачею вони бунтарі?» — переймається запитанням експерт. Але який же ви бунтар, якщо працюєте в посередній компанії, виплачуєте іпотеку й лише вечорами в себе вдома слухаєте старий добрий рок?!

«Так, можна ходити з кіскою, якщо ви — Карл Лагерфельд або ваш бізнес — продаж психотропних речовин», — погоджується фахівець. Однак, якщо ви не відомий гітарист, котрий збирає натовпи шанувальників на стадіонах, не належите до релігійної течії, що зобов’язує не стригти волосся, позбавтеся негайно від «бунтарської» зачіски, радить експерт.

І який посил ви хочете дати своїм клієнтам цією «гулькою»? Серед рекомендацій професійних стилістів щодо зачісок наголошується: «кінський хвіст» із поголеними скронями, швидше за все, залишить у клієнта враження про вас як про не зовсім надійну людину. Врешті-решт він хоче побачити у вас партнера по бізнесу, а не брутального мачо.