Закон і Бізнес


Ласкаво просимо в тюрму!

«Ірландське пекло» назвали найкращим місцем для туристів


№38 (1336) 07.10—13.10.2017
5533

В’язниця на острові Спайк, яку прозвали ірландськими «Алькатрасом», визнана найкращим туристичним об’єктом Європи. Сам же острів отримав таку назву, оскільки дістатися сюди можна тільки на човні.


Як пише The Daily Mail, темниця практично невідома за межами графства Корк. Однак у європейському рейтингу World Travel Awards 2017 вона обійшла за популярністю римський Колізей, Ейфелеву вежу й Букінгемський палац.

Комплекс будівель зведений ще в VI ст., спочатку там розташовувався монастир. Пізніше його переобладнали у фортецю, де збирали в’язнів перед висиланням до Австралії. Тюрма працювала до 2004 року.

З 2016-го місцевий «Алькатрас» став визначною пам’яткою. Там провели реконструкцію, яка обійшлася в £4,8 млн. Відвідувачам, окрім стандартних екскурсій, пропонують також провести ніч у блоці, названому «ірландським пеклом». Тут у 28 одиночних камерах тримали найнебезпечніших кримінальних злочинців. Їх заковували від ніг до голови й укутували в чорне, залишаючи тільки очі.

В Європі старі буцегарні часто переробляють у щось інше. Наприклад, в Італії зі старовинних темниць Рима, Неаполя та Мілана збираються зробити готелі й резиденції. Зокрема, на продаж виставлять тюрму Сан-Вітторе в Мілані. Вона була побудована в 1879 році й розрахована на 750 в’язнів.

До речі, у 2015 і 2016 роках головний приз World Travel Awards здобули дві інші ірландські визначні пам’ятки — дублінський музей Гіннеса й музей «Титанік Белфаст». Світовий фінал церемонії пройде в грудні у В’єтнамі.