Закон і Бізнес


Не вивчили справу


№37 (1335) 30.09—06.10.2017
11699

20 вересня у ВРП зареєстроване повідомлення від Іларіона Рудика з Голосіївського районного суду м.Києва. У ньому суддя розповідає про тиск на нього збоку потерпілого та його представника.


У повідомленні № 2426/0/6-17 ідеться про те, що у судовому засіданні, яке відбувалося 31 серпня розглядалася кримінальна справа, де вирішувалося питання про закінчення судового слідства, оскільки вже було розглянуто всі докази. Однак адвокат, представник потерпілого, заявила клопотання про ознайомлення із справою та перенесенням слухання на 11 вересня. Суддя задовольнив це прохання.

А на наступному засіданні служителю Феміди заявили відвід. Адвокат мотивувала це тим, що у судді І.Рудика та її чоловіка, яка раніше працювали разом, є конфлікт. Тож він може бути не об’єктивним при розгляді справи.

Адвокат також заявила, що їй стало відомо, зі слів чоловіка, що суддя висловлював свою позицію щодо кінцевого результату в даній справі.

За відсутністю доказів клопотання про відвід судді не задовольнили.

Тож адвокат заявила наступне клопотання про чергове ознайомлення із матеріалами справи. Суд не став їй заперечувати і переніс судове засідання на 25 вересня.

За кілька днів судді прийшов запит від НАЗК без вихідної дати та номеру, в якому йдеться, що він порушив ст.28 Закону щодо запобігання та врегулювання конфліктів під час розгляду кримінальної справи, тому його просять передати документи пов’язані із ним та справою.

Такі дії І.Рудик розцінив як тиск та втручання у судочинство збоку потерпілого та його представника.