Закон і Бізнес


Суду не буде!


№36 (1334) 23.09—29.09.2017
5882

Схоже, на Банковій передумали створювати окремий спеціалізований антикорупційний суд. Принаймні, глава держави заявив, що для боротьби з цим явище вистачить і палати.


Як повідомляє прес-служба Президента, під час 14-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії Петро Порошенко повідомив, що у країнах, які успішно борються із корупцією, антикорупційних судів не існує. «Вони є у Кенії, Уганді, здається у Малазії, та Хорватії», — зазначив він, додавши, що в останній із названих країн «не дуже задоволені антикорупційним судом».

Нагадаємо, що «Перехідними положеннями» до закону «Про судоустрій і статус суддів» передбачено створення до кінця вересня цього року двох вищих спеціалізованих судів — з інтелектуальної власності та антикорупційного. Та, з огляду на швидкість формування складу нового Верховного Суду, тепер П.Порошенко вважає за достатнє створити палату. Причому — вже наступного місяця, тобто, як можна зрозуміти, — у складі Кримінального касаційного суду ВС.

Щоправда, глава держави не виключає, що у разі потреби ВАкС може з’явитися у у 2019-му або 2020 рр. Утім, для визначення додаткової спеціалізації у новому ВС знадобиться законодавче регулювання. Адже у проекті №6232, розгляд якого триває у Верховній Раді, такі особливості боротьби з корупцією не враховані.