Закон і Бізнес


У Великій Британії розробили програму автострахування безпілотників


14.08.2017 16:02
4614

Британська страхова компанія Adrian Flux оновила програму автострахування, яка розрахована на власників машин з безпілотними функціями, такими як автоматичне гальмування і перестроювання, так як повністю самоврядних автомобілів на ринку ще немає.


Страховик і раніше заохочував водіїв, які користувалися допоміжними системами управління, передає Форіншурер. Як повідомляється, користувачі зможуть отримати страхове відшкодування, якщо автопілот, наприклад на автомобілі Tesla Model 3, поведе себе некоректно.

Власники нових програм автострахування зможуть отримати компенсацію збитків і шкоди, які відбулися через проблеми з установкою оновлень і нових прошивок безпеки ПЗ на автомобілі, а також через порушення в роботі програм, в тому числі супутникової навігаційної системи і іншого авторизованого ПО.

Також програма може покривати збитки в разі кіберзлому автомобіля і у разі, коли виникли проблеми з перемиканням на ручне управління, що призвело до аварії.

Поки що програма розрахована на тих водіїв, які користуються автомобілями з системами автоматичного гальмування та автоматичного перестроювання. Страховка також покриває витрати, що виникли в результаті некоректної роботи функції автопілота на Tesla Model 3.

У страховій компанії відзначили, що в міру розвитку безпілотних технологій і введення нових законів програма страхування буде вдосконалюватися. Внаслідок старту експлуатації безпілотних авто скоротиться кількість ДТП, вважають експерти, так як 90% ДТП сьогодні відбувається з вини водіїв. Частота страхових подій знизиться, оскільки автомобілі будуть роботизованими і ймовірність невірних рішень водія буде істотно знижена.

Закон і Бізнес