Закон і Бізнес


НБУ розширив можливості банків для проведення операцій з валютою


07.08.2017 11:48
3858

Національний банк України підвищив розмір дозволеного сальдо купівлі-продажу банками іноземних валют і банківських металів з 0,5% до 1,0% від розміру регулятивного капіталу протягом одного робочого дня.


Відповідна постанова правління НБУ від 03.08.2017 №74 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України» набула чинності.

«В рамках проведення політики поступової лібералізації валютного ринку України планується зменшити присутність НБУ на валютних ринках, збільшити максимальний ліміт нетто-продажу валюти на міжбанківському ринку з поточного рівня приблизно в два рази і розширити можливості банків на управління валютною ліквідністю», - прокомментував рішення регулятора радник Spenser & Kauffmann Микола Ліхачов.

Зміни також торкнулися умов купівлі-продажу валюти резидентами для здійснення розрахунків з нерезидентами за імпорт товарів або послуг, який здійснюється без їх ввезення на територію України.

Експерт також акцентував увагу на тому, що з 4 серпня (дата набрання чинності постановою) резиденти отримали можливість купувати валюту для використання на підставі укладених договорів, а не тільки в разі придбання продукції для власного споживання за межами України.

Закон і Бізнес