Закон і Бізнес


Без права в’їзду


№31 (1329) 07.08—13.08.2017
7962

Громадяни Європейського Союзу позбудуться вільного в’їзду до Великої Британії з березня 2019 року. Про це заявив офіційний представник канцелярії прем’єр-міністра.


Він відмовився докладніше пояснити, як саме зміниться міграційна політика Сполученого Королівства після виходу країни з об’єднаної Європи, передає Reuters.

«Вільне переміщення [для європейців] закінчиться в березні 2019 року. Інші деталі міграційної політики після Brexit будуть озвучені пізніше, і зараз було б неправильно будувати здогадки про те, якими вони могли би бути, або припускати, що вільне переміщення збережеться в тому вигляді, як тепер», — сказав чиновник.

Рішення про вихід Британії з Євросоюзу було ухвалене на референдумі 23 червня 2016 року. У березні відповідне повідомлення про вихід із ЄС було відправлено в штаб-квартиру міждержавного об’єднання. Очікується, що на переговори за процедурою Brexit піде 2 роки.

Деякі політики Євросоюзу вважають, що Лондон повинен заплатити компенсацію за відмову від спільного ринку. Називається сума в €100 млрд. Однак у Великій Британії заявляють, що платити не збираються. Якщо ж переговори про умови виходу зайдуть у безвихідь, то Лондон готовий здійснити Brexit без переговорів із Брюсселем.