Закон і Бізнес


Порошенко не згоден з процедурою обрання омбудсмена

...у підписаному ним законі про КСУ


02.08.2017 12:11
3825

Найближчим часом Президент внесе на розгляд парламенту пропозиції щодо внесення змін до закону «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» та Регламенту Верховної Ради в частині призначення та звільнення омбудсмена.


Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає «Закон і Бізнес».

Нагадаємо, 31 липня Президент Петро Порошенко підписав закон «Про Конституційний Суд України». Він спрямований на реалізацію змін до Конституції щодо організації та діяльності КСУ, статусу його суддів та інституту конституційної скарги.

«Разом з цим, в прикінцеві положення цього закону народними депутатами були включені норми щодо процедури призначення та звільнення омбудсмена. Це не стосуються функціонування Конституційного Суду. Тим не менш, Парламент ухвалив закон про Конституційний Суд в цілому разом із цими нормами, а тому введення закону в дію без них неможливе», — говориться у повідомленні прес-служби АП.

Згідно визначеної новим законом про КС процедури, омбудсмен призначається відповідною постановою Верховної Ради, а кандидатура на посаду визначається головою парламенту, за поданням якого омбудсмен і звільнюється. Відомості щодо кандидатів мають бути оприлюднені не пізніше десяти днів до розгляду питання про призначення.

На думку Президента, питання процедури призначення та звільнення омбудсмена потребує окремого вирішення, тому найближчим часом він внесе на розгляд парламенту пропозиції щодо внесення відповідних законодавчих змін.

Закон і Бізнес